• Geert De Baere

Wijn van de maand augustus: Rainbow's End - Rosé 2016


- regio: Stellenbosch - 37% Cabernet Franc, 24% Cabernet Sauvignon, 22% Merlot, 12% Shiraz, 5% Petit Verdot - aroma’s van gedroogde kruiden, aardbeien, munt, wilde bessen, abrikozen, gedroogde perzik in de neus - tropisch in de mond, wat granaatappel, kersen - zéér evenwichtige afdronk

- een topper voor deze zomer!

- serveer bij: tapas, roze zalm, scampi, shushi, zomerse salades - Aziatische gerechten, meloen met ham, aardbeien, geitenkaas, gerookte zalm, gegrilde tonijn, charcuterie

Domein: Rainbow’s End is eigendom van de familie Malan, afstammelingen van de Franse Hugenoten. Het domein ligt tegen de hellingen van de bergen in Jonkershoek in Stellenbosch en kijkt uit op de Banghoek vallei. Het unieke terroir, dat tussen 350 en 540m boven de zeespiegel ligt, brengt rode wijnen van topkwaliteit voort. Eigenaar Jacques Malan runt dit domein samen met zijn 2 zonen Anton en François. Toen ze in 2000 de eerste wijnstokken aanplantten kregen ze hulp van Olivier Laporte, Chateau Croix Beausejour, Montagne St. Emilion. De estate is 52ha groot, waarvan 21ha wijngaarden met Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot en Merlot.

De Cabernet Sauvignon werd geplant op de warmere, lager gelegen Noord-westelijke hellingen (370m boven zeeniveau); de extra zonuren zorgen voor een optimaal rijpingsproces.

De Cabernet Franc heeft iets minder warmte nodig en is dus iets hoger geplant (tussen 420m en 450m boven de zeespiegel).

De Merlot staat op de hoogste Noord-gerichte delen. (540m boven de zeespiegel). Deze koelere hellingen vertragen het rijpingsproces en houden de fruitige Merlotsmaken intact.

De Shiraz is geplant op de koelere Oost - en Zuid-gerichte hellingen, zo worden de wijnstokken beschermd tegen de hete middagzon.

Petit Verdot en Malbec zijn geplant op het meest rotsachtige deel van het domein, het laagste oostelijke gedeelte van het landgoed, 350m boven zeeniveau.

#Wijnvandemaand #Verrassendewijn

24 keer bekeken

© 2023 by WijnMuze