top of page
  • Foto van schrijverGeert De Baere

Wijnen voor mei en juni: Rosé - White - Red Rickety Bridge: Foundation Stone


Een leuke uitstap in Franschhoek met een tussenstop bij Rickety Bridge, supergezellig!

wijnen in het gamma Foundation Stone:

andere wijnen van Rickety Bridge in ons gamma:

- 38% Shiraz, 37% Grenache en 25% Mourvèdre.

- fruitige, maar toch heel frisse en romige rosé met sappige rode kersen en aardbeien, vleugje Turks fruit - zachte kruidigheid – perfect in balans

- serveer bij: tapas, roze zalm, scampi, sushi, zomerse salades - Aziatische gerechten, meloen met ham, aardbeien, geitenkaas, gerookte zalm, gegrilde tonijn, charcuterie

-46% Chenin blanc, 22% Rousanne, 18% Grenache blanc, 11% Viognier en 3% Nouvelle - de 5 varieteiten zorgen voor een uitgeblanceerde, elegante, charmante, complexe wijn - aroma’s van lentebloesems, witte en gele perzik, mango, subtiel eik en fijne kruidigheid - verrassende, frissende finale

- bewaart zeker nog 3 jaar (worth seeking out, loont de moeite om naar te zoeken...) - past bv. salades, eend met vruchten, Aziatische gerechten

- boeiende blend met Shiraz, Grenache Noir, Cinsault, Mourvèdre, Tannat & Viognier

- rode bessen, moerbei, hint van chocolade in de neus - sappige tannines, complex kruidenbouquet en toetsen van zwarte peper, zwarte bessen, witte chocolade in de neus en in de mond - complexe wijn - op dronk, bewaart zeker nog 3 jaar - past perfect bij cocq au vin, barbecue, lichte vleesgerechten, rijke en romige pasta’s met tomaten

Rickety Bridge: Een betoverend wijndomein!

In de schaduw van de Dassenberg is de weelderige vallei van Franschhoek het perfecte canvas voor de wijnmaker van Rickety Bridge: Wynand Grobler. Hier kan hij uitstekende wijnen maken. Het paradepaardje, Paulina's Reserve, draagt ​​trots de naam van de oorspronkelijke eigenaar, Paulina de Villiers.

De geschiedenis gaat terug tot 1797, toen heette dit domein Zanddrift. In 1989 begon men met een volledige heraanplanting. Het domein is 50 hectare groot, 25 hectare zijn wijngaarden. De naam verwijst naar de “gammele, wankele brug die ooit toegang gaf tot het domein. Het oude landhuis is volledig verbouwd en functioneert nu ook als restaurant en huisvest een prachtig hotel met stijlvolle, luxeuse kamers en suites. Het uitzicht over de bergen in Franschhoek is spectaculair!

Rickety Bridge is een zeer vooruitstrevend wijndomein. Het vrij recente proeflokaal is de perfecte plek om 200 jaar wijntraditie te proeven, in de zomer op de veranda of in de winter op de stijlvolle lederen banken voor de open haard.

Op Rickety Bridge zijn heel veel mogelijkheden. Je kan er genieten van een heerlijke lunch op een zonnige veranda met uitzicht op de wijngaarden, overnachten in één van de luxueuze Manor House-kamers, omarmd door twee eeuwen geschiedenis of er je huwelijksfeest vieren.

Wijnmaker: Wynand Grobler: perfectie, passie en gevoel.

Wynand Grobler, trad in december 2007 in dienst bij Rickety Bridge. Wynand groeide op in Bloemfontein. In de Vrijstaat, had hij niet veel contact met wijn maken als zodanig, maar hij genoot vaak van wat wijn uit zijn vaders kelder. Wynand voelde zich aangetrokken tot het idee om wijn te maken. Huisvriend professer Sakkie Pretorius, destijds hoofd van de wijnuniversiteit uit Stellenbosch, was de ideale motivator...

Twee jaar na zijn studies aan de Universiteit van Stellenbosch, begon hij op het wijngoed Rust en Vrede om de industrie te leren kennen. Dit was het startschot van zijn carrière. Na Rust en Vrede bleef hij onder dezelfde paraplu en ging bij Ernie Els Wines aan het werk. Van daaruit ging hij aan de slag bij Guardian Peak (een andere tak van de Els-boom). Hij werkte onder drie verschillende wijnmakers, met drie totaal verschillende benaderingen. Dit bleek van onschatbare waarde bij het vinden van zijn eigen stijl- en wijnfilosofie: perfectie, passie en gevoel.


32 weergaven
bottom of page