top of page
  • Foto van schrijverGeert De Baere

Bosman Family Vineyards Geloof, hoop en liefde...


De rijke geschiedenis van Bosman Family Vineyards is een bewijs van de toewijding van het gezin aan mensen, het land en natuurlijk ook aan de kunst van het maken van wijn.

Lelienfontein in Wellington, de thuisbasis van Bosman Family Vineyards, werd oorspronkelijk uitgegeven aan de Franse Hugenoot, Philip de Royan in 1699. De eerste generatie van de familie Bosman arriveerde op de boerderij in 1798.

De eerste voorouder van het gezin, Hermanus Bosman, was een “sieketrooster” (letterlijk: “ziekentrooster”, verzorger) die in de Kaap werkte en een centrale rol speelde in gemeenschapsontwikkeling en sociale verheffing. Hij leefde onder het motto van het wapenschild van de familie: 'geloof, hoop en liefde.' Zijn vooruitstrevende denken, het verlangen om zijn medemens te helpen en zijn diep respect voor de harmonie in de natuur inspireerde hem in alles wat hij deed. Hier legde hij de basis voor de toekomst van de boerderij en de volgende generaties.

De familie Bosman produceerde tot 1957 wijn op het landgoed. In 1957 beslisten ze zelf geen wijn meer te maken en hun druiven te verkopen. Ze focusten zich verder op het kweken, telen van wijnstokken. Een activiteit die op dit ogenblik nog bijzonder belangrijk is voor het estate.

In 2007 keerde de 8ste generatie, onder leiding van Petrus Bosman, terug naar de lang gekoesterde familiedroom en brachten ze opnieuw wijnen onder het Bosman Family Vineyard label uit.

Op dit ogenblik is de 8ste generatie als nazaten van Hermanus Bosman, trotse bewaker van het estate en zijn nalatenschap. De familie investeert heel veel in hun werknemers, hun wijnen zijn Fairtrade.

Wijnmaker Corlea Fourie maakt de wijnen sedert 2007. Hieronder vindt u de link naar een interview met Corlea.


10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page