INGREDIËNTEN
voor 2 personen
200 g rauwe zalm, in dunne plakjes
1 lange, stevige courgette
1 bosje bladpeterselie
1 citroen, sap
hazelnootolie
peper en fleur de sel
1 el roze gedroogde besjes
Voorbereiding 10 min
Gaartijd geen
BEREIDING
Schil de courgette over de hele lengte met een speciale dunschiller met tandjes, zodat je fijne slierten krijgt. Doe de slierten in een kom.
Hak de bladpeterselie fijn en voeg ze bij de courgetteslierten.
Meng voor de vinaigrette 6 eetlepels hazelnootolie, citroensap, fleur de sel en peper. Giet de helft van de vinaigrette bij de courgetteslieren, behoud de andere helft om straks over de zalm te dresseren. Zet de kom met de courgetteslierten in de ijskast, waar ze intussen kunnen marinereren.
Wanneer de gasten er aankomen
Verdeel de zalm over de borden en schik in het midden de courgetteslierten.
Dresseer nog wat vinaigrette over de zalm en strooi er de roze gedroogde besjes over.
TIP! Geroosterde pijnboompitjes zijn hier ook heel lekker bij. Voeg ze pas op het laatste moment toe, net voor het opdienen.
BIJPASSENDE WIJNEN
Bron voor het recept: www.purepascale.com