• Geert De Baere

Broccolipuree met rundvlees


INGREDIËNTEN

voor 2 personen

  • 350 g rundvlees

  • 2 grote broccoli's

  • olijfolie

  • peper en zout

  • nootmuskaat

Voorbereiding 15 min

Gaartijd 15-25 min

BEREIDING

Snijd de broccoliroosjes in kleine stukken. Gebruik ook de stengel.

Snijd de harde schil van de stengel af en snijd de rest in dunne plakjes.

Kook alles 5 minuten in kokend water met wat zout.


Giet het water af en bak nu de broccoli in een hete pan met een goede scheut olijfolie. Goed roeren zodat de broccoli niet verbrandt.

Pureer de broccoli en kruid met peper en zout en veel nootmuskaat. Indien je de puree nog smeuïger wil, voeg dan wat olijfolie toe.

Bruin het rundvlees in een pan en kruid met peper en zout. Zet, afhankelijk van hoe gaar je het vlees wil, daarna de braadpan weg in een oven van 180 graden.

Snijd het vlees in dikke plakken.
 Maak quenelles van de broccolipuree en verdeel over de borden. Schik het in plakjes gesneden rundvlees erlangs.

Tip! De broccolipuree kan je in quenelles draaien. Een heel eenvoudige techniek om een puree te presenteren. Neem 2 grote lepels en draai de puree tussen de 2 lepels in een ovaal bolletje. Je kan ook een keukenringetje gebruiken.

Tip! Gaartijd van rundvlees in de oven? 4 tot 5 minuten
= bleu 6 tot 7 minuten
= saignant 8 tot 9 minuten = à point 10 tot 12 minuten = bien cuit

BIJPASSENDE WIJNEN

Constantia Glen Three

Rust en vrede Merlot

Bruwer Raats, Braai; Cabernet Sauvignon

Bron voor het recept:

#Gerecht #Bijpassendewijn #Broccoli #Rundvlees

© 2023 by WijnMuze