top of page
  • Foto van schrijverGeert De Baere

Wijn van de maand maart: The Artisan Collection - L'Enfant Rouge 100% Carignan 15.50 euro

The Artisan Collection




Wijnmaker James Mckenzie van Nabygelegen wines, Wellington heeft ook een persoonlijk project: The Artisan Collection. De namen van de wijn onder deze collectie verwijzen naar zijn persoonlijk leven. Zo is "Beulah" een ode aan zijn moeder, The Banker aan zijn vader en

L’ Enfant Rouge als aandenken aan een reis in Frankrijk, Parijs, met zijn vrouw Adèle.


L’enfant rouge verwijst naar de oudste voedingsmarkt in Parijs, le Marais: “Le Marché de l’enfant rouge”. Deze markt werd gebouwd op de ruïnes van het hoofdkwartier van de Tempeliers uit de twaalfde eeuw en de laatste tijd het Hospice de Enfant Rouge, 1615, (het weeshuis van de rode kinderen). De naam van de markt verwijst naar de kapmantel die de weeskinderen droegen.


Plus vieux marché couvert de Paris, voire de France, le Marché des Enfants Rouges est l’endroit préféré des habitants du quartier. Dans une ambiance confortable et bon enfant, on y découvre de quoi grignoter, faire quelques emplettes et profiter du plus historique des marchés parisiens. “

Op de markt verkoopt men voedingswaren vanuit alle hoeken van de wereld. De inspirerende geuren en smaken zetten James ertoe aan om een wijn te maken die bij heel veel gerechten past. Zowel bij vlees als vis, bij kruidige gerechten, bij sterke kazen bv.



L’enfant rouge Carignan is dan ook een wijn met een lichte textuur, vol smaak, frisse zuren en een mooie, lange afdronk. Een aanrader en een aangename afwisseling.



65 weergaven
bottom of page