top of page
  • Foto van schrijverGeert De Baere

Wijn van de maand september en oktober Saronsberg - Artspace Red

Bijgewerkt op: 27 sep. 2020


- droge, rijke wijn met donkere bessen, hints van bloemen en aangename kruidigheid in de neus - sappige afdronk met heel elegante tannine - past perfect bij cocq au vin, barbecue, lichte vleesgerechten, gegrild en gebakken rood vlees, kalfsvlees, iberico (met aardpeer, zoete aardappel, sajlot, spruitjes, spek

Domein: Saronsberg is 550ha groot, waarvan 50ha wijngaarden en ligt in de regio Tulbagh, 120 km van Kaapstad. 70% van de productie is rode wijn, 30% witte.Drie bergen omringen het domein: De Witzenberg Mountains, de Obiqua Range en de Groot Winterhoek Range. Saronsberg ontleende zijn naam aan de Saronsberg mountain,die deel uitmaakt van de Obiqua mountain range. De Kleinberg rivier vormt de westelijke grens van het estate.De temperatuur op Saronsberg is gemiddeld 3 tot 4° minder dan in de vallei (de Upper Breede Rivier Vallei, 80km van de Atlantische oceaan). De druiven krijgen ook minder zonlicht. Daardoor zijn de wijnen van Saronsberg elegant met een geconcentreerde kleur en een stevige structuur. De boerderij werd grotendeels verwoest door brand in 2002 maar werd volledig en prachtig heropgebouwd. Er is ook heel veel aandacht voor design en kunst. U kan er ook zéér comfortabel overnachten...

Wijnmaker Dewaldt Heyns: In 1995 Dewaldt completed his Diploma in Cellar Technology at Elsenburg Agricultural College, where he had already discovered the affinity for Shiraz that would later make him very popular at parties – or so he claims. He was appointed viticulturist/assistant winemaker at Rust en Vrede, before moving to the newly established Avondale as winemaker in 1999. It was here that Dewaldt’s wines first starting earning accolades, a trend that blossomed after he moved to Saronsberg as winemaker end 2003. For more than 13 years Dewaldt has been refining the wine style and quality of this unique Tulbagh farm, earning widespread recognition from maiden vintage to date. In recognition of this consistently high quality of production, Dewaldt was invited to join the Cape Winemakers’ Guild in 2009.

77 weergaven
bottom of page