top of page
  • Foto van schrijverGeert De Baere

Wijn van de maand: Rietvallei - Estate Chardonnay

Bijgewerkt op: 27 sep. 2020


regio: Robertson - elegante, fruitige, licht geëikte chardonnay (50% geëikt in Franse eiken vaten 2de gebruik, 50% niet geëikt) - in deze wijn zit 5% van de top chardonnay van het domein - aroma's van verse citrusvruchten en oranjebloesems, vleugje geroosterd eikenhout - rijke smaak, perfect evenwicht tussen fruit, eik en frisse zuren, ook wat groene appel in de mond - mooie, vrij lange afdronk - past bij ontzettend veel gerechten : kip, stoofpotjes van vis, gegrilde vis, currygerechten, pasta’s - op dronk

Info over het domein: Rietvallei: 150 jaar familietraditie! Rietvallei Wine Estate was een van de eerste wijnboerderijen die in de schilderachtige vallei van Robertson (160km van Kaapstad) werd opgericht. Rietvallei ligt in een regio met unieke bodemstructuren en heeft klimatologische omstandigheden die ideaal zijn voor de wijndruiventeelt. In 2014 vierde de familie Burger het 150jarige bestaan van het domein. Het is al die tijd in handen van de familie. Dit zorgt ervoor dat ook de 6de generatie het wijnmaken in het bloed heeft en een uitstekende kennis heeft van het de wijngaarden.


38 weergaven
bottom of page