• Geert De Baere

Wijn van de maand januari : 19.90 euro Tokara - Director's Reserve White Sauvignon Blanc-Semillo


- Regio: Simonsberg, Stellenbosch

- prachtige levendige gouden tint met lichtgroene vlekjes - intense en complexe neus met aroma’s van kweepeer, passievrucht, citroengras en geroosterde amandelen - even intens en complex van smaak – rijk, mondvullend en romig smaakpallet met limoen, citroengras, passievruchten en guave, lange maar verfrissende afdronk - Platter *****, maximum! A South African Classic – bewaart nog tot 2019-2022

Domein : TOKARA heeft eigenlijk 3 verschillende oogstgebieden. De thuisbasis ligt op de top van de Helshoogte pas, op 5 km van Stellenbosch. Het landgoed van 60 hectaren biedt prachtige uitzichten op Simonsberg, False Bay, de Tafelberg en op de weelderige Idas valei. De bodemtypes van het domein behoren tot de families Eikblad En Tukulu en zijn geclassificeerde gronden met een enorm potentieel! De ranken groeien op de zuidelijke hellingen van Simonsberg en vormen het belangrijkste oogstgebied. De Highland Farms in Elgin en de Hemel en Aarde vallei in de buurt van Hermanus zijn 2 andere plaatsen waar witte druiven geoogst worden. Deze 2 gebieden voegen een enorme verscheidenheid toe aan de Tokara collectie. Het restaurant van Tokara is verbluffend... werkelijk verbluffend! Filosofie : Eigenaar GT Ferreira wil de lat zo hoog mogelijk leggen : “The object of the exercise is to see how high we can raise the crossbar". Hij beschouwt wijnbouw als een belegging op lange termijn. Hij investeert niet alleen in het motiveren en opleiden van de medewerkers maar ook in de meest geavanceerde technologieën, zowel voor de analyse van de wijngaarden als voor de productie van wijn. Tokara was het eerste commerciële domein dat de wijnvelden via infraroodstralen controleert en het rijpingsproces van de druiven op voet kan volgen en elke afwijking in de teelt meteen kan opsporen. TOKARA wijnen zijn verfijnd. Ze zijn gemaakt in evenwicht met de natuur en met uiterste zorg voor kwaliteit. Wijnmaker: Miles Mossop behoort tot de wereldtop en dermate talentvol dat bankier G.T. Ferreira hem vroeg om topwijnen te voor hem te produceren.

Miles doet in 2018 zijn laatste oogst voor Tokara en zal in de toekomst wijn eigen wijnen 'Miles Mossop wines' verder uitwerken. Stuart Botha, ex-wijnmaker van Eagles Nest in Constantia, is nu als nieuwe wijnmaker aan de slag bij Tokara.


39 keer bekeken

© 2023 by WijnMuze