top of page
  • Foto van schrijverGeert De Baere

Wijnen maart en april : 9.95 euro/fles Bonfire Hill - White + Bonfire Hill - Red


Life is short. Be True. Be kind. Be brave. Light a bonfire.

- regio: druiven uit Paarl en Swartland - 60% Chenin Blanc - 20% Grenache Blanc - 20% Roussanne - wijn gemaakt door Trizanne (vrouwelijke wijnmaker van Trizanne wines)

- zéér uitnodigende wijn, bijzonder verfrissend!

- complexe, rijpe aroma's van citrus en perzik, ondersteund door de hints verse tijm en vanille - sappig, knapperig en mondvullend

- op dronk, te drinken voor 2020

- regio: druiven uit Swartland, Elgin en Overberg - shiraz - malbec - cinsault

- zéér uitnodigende wijn, fluweelzacht rood fruit, lentefrisse bloemen, Indiaase kruiden…

- heerlijke, volle wijn met zijdezachte smaak van rode vruchten, zachte kruidigheid, vleugje fynbos, geroosterde toetsen - vol in de mond, rijke en afgeronde smaak, verse kruidigheid

- frambozen, bramen, rijpe pruimen, vleugje peper, lichte toets van leder - vrij lange, zachte en frisse afdronk - op dronk, bewaart zeker nog 2 jaar - past bij: gegrild en gebakken rood vlees, kalfvlees, iberico (met aardpeer, zoete aardappel, sajot, spruitjes, spek)

Trizanne Barnard

Na haar afstuderen aan de Universiteit van Stellenbosch, met een diploma in wijnbouw en oenologie, werkte Trizanne Barnard in Australië, Frankrijk en Portugal. Ze leerde enkele belangrijke lessen in haar overzeese tijd, dingen die ze integreert in de manier waarop ze vandaag wijnen maakt.

"Toen ik in Moss Wood in Margies [Margaret River, West-Australië] was, was het wijnhuis precies een kleine hut met enkele vaten. Daar heb ik echt begrepen dat het allemaal om de druif gaat en niet om de faciliteiten of het gebouw. ​​"Vandaar ging ik naar de Elzas. Daar viel het me op hoe bepaalde rassen in de juiste omstandigheden groeien, echt kunnen smaken."

"Terug naar huis, gaf ze haar CV af bij Klein Constantia, waar Adam Mason zojuist de positie van wijnmaker had ingenomen. In 2004 bood zich een interessante gelegenheid aan. De Franse partners van Klein Constantia kochten een ander wijndomein in Zuid-Afrika (Anwilka). Omdat ze hier een specifieke Bordeaux blend wilden maken, stuurden ze Trizanne naar Bordeaux. Ook daar deed ze heel wat ervaring op. Na vier jaar bij Anwilka, ging ze solo. Sedertdien maakt ze wijnen met druiven uit Elim en Swartland. Na 9 jaargangen is haar assortiment is een groot succes.

Trizanne:

"Ik kies altijd vers, puur fruit." Als je druiven goed zijn, hoef je je geen zorgen te maken. '

Ze heeft langdurige relaties met de Elim-boerderijen waar ze haar druiven uit selecteert. "De hoeveelheden variëren, maar ik kom altijd uit bij dezelfde blokken." Ze waardeert de regio voor zijn koele klimaat en voor het pure karakter van zijn fruit.


61 weergaven
bottom of page