top of page
  • Foto van schrijverGeert De Baere

It's summertime: wijn van de maand augustus 2018

Bijgewerkt op: 27 sep. 2020


STRANDVELD - POFADDERBOS - SAUVIGNON BLANC - 13 euro

Strandveld ligt tussen Elim en Cape Agulhas, 9km van de oceaan. Hevige winden, mistgolven en frisse temperaturen, het typische zeeklimaat én de zéér verscheiden bodemsoorten maken van Strandveld een uiterst boeiend wijndomein.

Standveld Poffadderbos Sauvignon Blanc:

Deze single-vineyard Sauvignon Blanc groeit in rotsachtige, ijzerrijke grond en kreeg de naam van een soort slang die er vaak voorkomt: de Pofadder. Deze Sauvignon Blanc is een prachtige terroirwijn, die dankzij de trage rijping een heleboel aroma's bevat.

Passievrucht, pompelmoes en een vleugje zwarte bessen in de neus. Vol en romig in de mond met accenten van citrusvruchten, fynbos en mineralen die doen denken aan oesters. Prachtige afdronk.


15 weergaven
bottom of page