top of page
  • Foto van schrijverGeert De Baere

Wijn van de maand september

Bijgewerkt op: 27 sep. 2020


Bosman Family Vineyards : 8.75 euro Generation 8 Merlot - Fairtrade wine!

- regio: Wellington - Fairtrade

(= garantie dat de arbeiders op de wijnplantages onder goede arbeidsomstandigheden werken, een ‘eerlijk’ loon krijgen en dat er aandacht is voor het milieu. De wijnboeren krijgen een Fairtrade premie die bestemd is voor sociale ontwikkeling. De arbeiders bepalen gezamenlijk waarvoor deze Fairtrade premie wordt ingezet, bijvoorbeeld voor onderwijs en gezondheidszorg.)

- Bosman Family Wines: een domein met hart en ziel voor hun wijngaarden en hun medewerkers

- knappe instapmerlot met rood, sappig fruit (kersen en pruimen), zachte tannine en een mooie afdronk

- past bv. bij: gerechten met tomaten, steak, stoofpotjes

- bewaart nog 3-4 jaar

Lelienfontein in Wellington, de thuisbasis van Bosman Family Vineyards, werd oorspronkelijk uitgegeven aan de Franse Hugenoot, Philip de Royan in 1699. De eerste generatie van de familie Bosman arriveerde op de boerderij in 1798.

De eerste voorouder van het gezin, Hermanus Bosman, was een “sieketrooster” (letterlijk: “ziekentrooster”, verzorger) die in de Kaap werkte en een centrale rol speelde in gemeenschapsontwikkeling en sociale verheffing. Hij leefde onder het motto van het wapenschild van de familie: 'geloof, hoop en liefde.' Zijn vooruitstrevende denken, het verlangen om zijn medemens te helpen en zijn diep respect voor de harmonie in de natuur inspireerde hem in alles wat hij deed. Hier legde hij de basis voor de toekomst van de boerderij en de volgende generaties.

De familie Bosman produceerde tot 1957 wijn op het landgoed. In 1957 beslisten ze zelf geen wijn meer te maken en hun druiven te verkopen. Ze focusten zich verder op het kweken, telen van wijnstokken. Een activiteit die op dit ogenblik nog bijzonder belangrijk is voor het estate.

In 2007 keerde de 8ste generatie, onder leiding van Petrus Bosman, terug naar de lang gekoesterde familiedroom en brachten ze opnieuw wijnen onder het Bosman Family Vineyard label uit.

Op dit ogenblik is de 8ste generatie als nazaten van Hermanus Bosman, trotse bewaker van het estate en zijn nalatenschap. De familie investeert heel veel in hun werknemers, hun wijnen zijn Fairtrade.

Wijnmaker Corlea Fourie maakt de wijnen sedert 2007. Hieronder vindt u de link naar een interview met Corlea.


20 weergaven
bottom of page