top of page
  • Foto van schrijverGeert De Baere

Wijn van de maand mei 2019 Rainbow's End: Mystical Corner 10.95 euro

Bijgewerkt op: 27 sep. 2020


Domein: Rainbow’s End is eigendom van de familie Malan, afstammelingen van de Franse Hugenoten. Het domein ligt tegen de hellingen van de bergen in Jonkershoek in Stellenbosch en kijkt uit op de Banghoek vallei. Het unieke terroir, dat tussen 350 en 540m boven de zeespiegel ligt, brengt rode wijnen van topkwaliteit voort. Eigenaar Jacques Malan runt dit domein samen met zijn 2 zonen Anton en François. Toen ze in 2000 de eerste wijnstokken aanplantten kregen ze hulp van Olivier Laporte, Chateau Croix Beausejour, Montagne St. Emilion. De estate is 52ha groot, waarvan 21ha wijngaarden met Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot en Merlot.

De Cabernet Sauvignon werd geplant op de warmere, lager gelegen Noord-westelijke hellingen (370m boven zeeniveau); de extra zonuren zorgen voor een optimaal rijpingsproces.

De Cabernet Franc heeft iets minder warmte nodig en is dus iets hoger geplant (tussen 420m en 450m boven de zeespiegel).

De Merlot staat op de hoogste Noord-gerichte delen. (540m boven de zeespiegel). Deze koelere hellingen vertragen het rijpingsproces en houden de fruitige samen van de Merlots intact.

De Shiraz is geplant op de koelere Oost - en Zuid-gerichte hellingen, zo worden de wijnstokken beschermd tegen de hete middagzon.

Petit Verdot en Malbec zijn geplant op het meest rotsachtige deel van het domein, het laagste oostelijke gedeelte van het landgoed, 350m boven zeeniveau.

- regio: Stellenbosch

- Shiraz 34%, Malbec 24%, Cabernet Sauvignon 23%, Petit Verdot 19%

- mooie, diepe rode kleur

- fruitig van stijl, ietwat in de Beaujolais stijl - sappig en gemakkelijk drinkbaar - lange afdronk - donker fruit, bramen, pruimen in de neus, verfijnde kruidigheid - bewaart nog 2 tot 3 jaar - een wijn die multi-inzetbaar is, zomaar of bv. bij rundvlees, stoof- en stamppotten, lasagne, pizza, lam


13 weergaven
bottom of page