top of page
  • Foto van schrijverGeert De Baere

Wijn van de maand April: Lammershoek Innocent - White Blend


Lammershoek, in het hart van het pittoreske wijngebied Paardeberg, is een vrij onontdekte parel van natuurschoon. Het ligt ten noorden van de bruisende stad Kaapstad en is een oase van rust. De natuur biedt veel ademruimte en onovertroffen uitzichten.


Het domein dankt zijn naam aan het feit dat de ooien en hun lammetjes beschutting zochten in de bossen tegen de “Lammenvanger”, de witkruisarend.


Op deze boerderij leeft men al meer dan 300 jaar dicht bij de natuur. Grote stukken natuurlijke vegetatie zijn in de loop der jaren bewaard gebleven. De eerste wijnstokken werden al in 1750 aangeplant.


De boerderij en wijnmakerij zijn geëvolueerd als onderdeel van de unieke wijnkenmerken en -cultuur van de grotere Swartland-regio. Het respect voor elke prachtige bloem, insect, vogel, kever en het kleine hert is gebleven.


Lammershoek Farms & Winery, is eigendom van Andreas Abold, oorspronkelijk uit Duitsland en mede-eigenaar met een oude Zwitserse vriend en zakenman, Fedor Radmann.

Voormalig mede-eigenaar en beroemde voetballegende Franz Beckenbauer stapte in 2019 uit om persoonlijke redenen, maar blijft een fervent voorstander van het wijnhuis door zijn vlaggenschipwijn, Libero nr. 5, de naam die is afgeleid van zijn sportieve bijnaam.


De bezoeker vindt het keldercomplex op een golvende grindweg, genesteld tegen een van de typische glooiende heuvels van het gebied, met betoverende uitzichten op wijngaarden, groene velden, rijke fynbosvegetatie en veeweiden. De spectaculaire bergen liggen op de achtergrond en het geheel vormt een pittoreske, beschermende haven de fauna en flora.

26 weergaven

Comments


bottom of page