top of page

Wild

Pinotage is dé druif die bij wildgerechten past en dus altijd een goede keuze.

Aarzel niet om contact op te nemen indien u meer advies wilt.

Andere mogelijkheden dan Pinotage

Vederwild:

  • Bosduif

    • Cabernet sauvignon, merlot, shiraz.

  • Wilde eend

    • ​Kies voor een volle wijn bv. cabernet sauvignon of een blend van cabernet sauvignon en merlot.

  • Wilde eend met vruchten

    • Kies voor shiraz.

  • Fazant of ander vederwild

    • Kies voor een witte wijn, een volle chardonnay past uitstekend! Toch liever rood: een lichtere pinotage of een lichte pinot noir kan ook.

​​

Haarwild:

  • Stoofschotels gemarineerd in rode wijn

    • Shiraz of blend met shiraz, mourvèdre, cinsault, grenache noir.

  • Hertenkalf

    • Verdraagt het best verfijnde rode wijn:  cabernet sauvignon, cabernet franc of een blend met bv. merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc, petit verdot  en/of malbec  of een pinot noir.

  • Reebok

    • Neem een volle, stevige wijn. Wijnen met "tertiaire" aroma's (truffel, herfstbladeren, humus, paddenstoelen) passen hierbij uitstekend. Kies uit wijnen met cabernet franc en/of cabernet sauvignon en/of merlot of voor een pinot noir.

  • Ree

    • Het vlees is iets verfijnder dan van reebok. Je kan een wijn nemen als bij reebok maar hij mag  dus iets zachter van smaak zijn.

  • Haas en wild konijn

    • Merlot, cabernet sauvignon of cabernet franc of malbec ofwel met blend met 2 of meerdere van deze druivensoorten.

  • Paté van wild

    • Kies voor witte wijn, viognier of volle chenin blanc.

bottom of page