top of page
  • Foto van schrijverGeert De Baere

Benguela Cove a “Unique South African Wine Destination at Lagoon Nature Reserve”

Bijgewerkt op: 10 jun. 2023


Benguela Cove Lagoon Wine Estate is prachtig gelegen in de baai van de Atlantische Oceaan in Walker Bay.


Klik hier voor de beschikbare wijnen van Benguela Cove.De wijngaarden leveren wijnen met een sublieme prijs-kwaliteitsverhouding.

De omgeving is ronduit prachtig, een bezoek aan het estate is een topervaring! De vele kunstwerken, het uitzicht, het eten én de wijn....

Wijngaarden met uitzicht op de oceaan en geplant vanaf 3 meter boven zeeniveau...


"Het verhaal van onze wijngaarden wordt verteld vanaf de wortels. Onze wijnstokken zijn grondig aangepast aan de marginale omstandigheden dicht bij de zee. De druivenrassen zijn verankerd in verschillende bodemtypes en op verschillende hoogtes. Hierdoor creëert het terroir verschillende microklimaten voor verschillende variëteiten. Blootgesteld aan de toorn van de stormachtige Kaap, is de wind ook onze vriend, die de wijnstokken gezond en koel houdt. Het landgoed is beplant met een variëteit aan rode en witte wijncultivars en verschillende klonen om zo een divers wijnmakers canvas te creëren."


Terroir

Locatie: De 2,7 km lange, naar de oceaan gerichte wijngaarden liggen slechts 3 meter boven zeeniveau. Waar Walker Bay de Atlantische Oceaan ontmoet, tussen Kaapstad en Hermanus.


Druivenrassen: Wijnstokken aangeplant tussen 2003 en 2007, Sauvignon Blanc, Syrah, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Chardonnay, Semillon, Malbec, Cabernet Franc en Petit Verdot.


Bodem: Krijt | Zandsteen | IJzerrijke Kassei | Kwarts | Kaap Graniet | Bokkeveld Schalie


Benguela Cove Lagoon Wine Estate is een toonaangevende Zuid-Afrikaanse ecotoeristische wijnbestemming, gelegen in de door UNESCO aangewezen Kogelberg Biosphere. Het Wereld Natuur Fonds (WWF) heeft het landgoed de hoogste onderscheiding voor uitmuntendheid toegekend. Het is voor uitzonderlijke inzet voor het collectieve behoud van bedreigde habitats in Zuid-Afrika's Succulente Karoo en de Cape Floral Kingdom, evenals voor uitstekende toewijding aan ecologisch verantwoorde landbouwpraktijken.


Wijnmaker: Johann Fourie

"Onze opdracht is heel eenvoudig; de beste inspanningen van de aarde en de mens combineren om prachtige wijnen te produceren."


Johann Fourie is hoofd wijnmaker en is een van de meest vooraanstaande experts op het gebied van wijn maken en wijnbouw in Zuid-Afrika.


Johanns filosofie is "De kloof overbruggen tussen de wetenschap en de kunst van het wijn maken. Daarom brengt Johann graag tijd door met consumenten. Hij deelt het verhaal van Benguela Cove en zijn geweldige passie. Door de gesprekken krijgt hij ook een dieper inzicht in de verlangens van de wijnliefhebbers.
Michelle Waldeck, Junior Winemaker and Production Coordinator:

What do you love most about your role?

“The fact that there is always a challenge. I love learning new skills – facing a challenge and solving problems is often where you learn the most. Also being able to combine art and science to produce a product that you can see people enjoying is also an instant serotonin boost!”

What motivates you? “There are many things that motivate me. Short term, I always strive to be better than I was the previous day. Also being someone that others can look up to.”


Eigenaar: Penny Streeter:Benguela Cove wordt geleid door eigenaar Penny Streeter OBE. Penny en haar man Nick ontdekten het landgoed een paar jaar geleden tijdens het reizen. Ze hadden een plek nodig om hun boot te water te laten en werden verliefd op de plek. Toen zich voor Penny en Nick de gelegenheid voordeed om de wijngaarden en het woongebied over te nemen, deden ze dat. Met heel weinig ervaring in de wijnindustrie ontmoetten Penny en haar man deskundige wijnmakers in de omgeving, die haar op dat moment adviseerden om de druiven te verkopen in plaats van te proberen wijn te produceren.


Natuurlijk besloot Penny de uitdaging aan te gaan. Met beide voeten op de grond, ambitie en een sterk team van specialisten, zette Penny haar visie door en opende in 2017 het prachtige proeflokaal. Vandaag de dag hebben de wijnen van Benguela Cove een internationale reputatie voor uitzonderlijke kwaliteit. De 200 hectare grote boerderij is de thuisbasis van een van Zuid-Afrika's meest ecologische en prachtige woon- en wijnlandgoederen, gelegen in een beschermd natuurgebied. De filosofie is het behoud en de verbetering van dit landgoed voor toekomstige generaties én voor de bezoekers, medewerkers en de lokale gemeenschap


72 weergaven

Kommentare


bottom of page