top of page
  • Foto van schrijverGeert De Baere

Maree Family Wines - mooie en betaalbare wijnen

Bijgewerkt op: 2 jun.

Jacques Maree werd geboren in Namibië op de familieveeboerderij. Toen hij opgroeide, was er een Brahmaanse stier die zo tam werd dat de kinderen hem konden aaien. Jacques noemde hem liefkozend 'Pieter'. Als kind was Jacques' eigen bijnaam ''Jackal" een afgeleide van 'jakhals', wat in volksverhalen kattenkwaad en speelsheid betekent. Het label vertegenwoordigt de avonturen van Pieter en de Jakhals, een reflectie op een gelukkige jeugd samen met het gezin.


Maree Family Wines heeft een passie voor het opbouwen van een blijvende familie-erfenis en het produceren van kwaliteitswijnen die de hechte band tussen vader en zoon uitstralen.Klik hier voor de wijnen van Maree Family Wines


Jacques startte samen met zijn vader, Jacques Senior, Maree Family Wines op in 2016.


Jacques volgde zijn opleiding als wijnmaker in Stellenbosch. Hij deed ervaring op bij verschillende wijnendomeinen in Zuid-Afrika (Rust en Vrede, Guardian Peak en Quoin Rock) en werkte ook in Australië en Amerika.


Hoewel zijn filosofie zich concentreert op minimale interventie in de kelder, wordt er zorgvuldige aandacht besteed aan het bepalen van de beste plukpraktijken en oogstdata door middel van het nauwgezet proeven van de druiven en constante monitoring van de wijngaarden.


Op het etiket van vind je de vermelding ‘SA6’. Dit verwijst naar het systeem van stempels die overheid in Namibië gebruikt om vee te identificeren. Elke stempel verwijst naar een specifieke boerderij. Het vee op de boerderij van de familie Maree droeg de stempel 'SA6'. Jacques de geschiedenis van de familie meenemen in het verhaal van de wijn.


'Pieter and the Jackal" is een blend van Shiraz en Cabernet Sauvignon, geoogst uit geselecteerde wijngaarden in Stellenbosch.

De druivenrassen worden vervolgens afzonderlijk gevinifieerd en minimaal 16 maanden gerijpt in kleine Franse eikenhouten vaten.


"Klein Jakkals" is 100% Shiraz uit Stellenbosch.

18 maanden gerijpt in Franse eiken vaten, 2de en 3de gebruik- kersen, kruiden, bloemen, jasmijn in de neus - sappig rood fruit in de mond, pruimen, hint van mokka- op dronk, bewaart nog 4 jaar- serveer bij: rundvleesstoofpot of een sappig stuk biefstuk
28 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page