top of page

Raats Family Wines: Een hart voor Chenin Blanc en Cabernet Franc, wijnen van wereldklasse. Parels uit de Polkadraai Hills van Stellenbosch.

  • Foto van schrijver: Geert De Baere
    Geert De Baere
  • 1 jun
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 8 jun




Klik hier voor de wijnen van Raats Family Wines Ʃn hier voor de wijnen van B-Vinters


Het verlangen om de beste te zijn.


Sinds 2000 wijdde Bruwer Raats zijn leven aan het beheersen van twee druivensoorten, Chenin Blanc en Cabernet Franc. Specialisatie leidt tot succes. Raats family Wines is ƩƩn van de pioniers en leiders in de productie van deze twee druivensoorten. Jaar na jaar krijgen de Raats Family wines internationaal Ć©n nationaal uitermate lovende kritieken. 80% van de wijnen die ze maken gaat naar het buitenland… Ā 


Het succes van specialisatie.

Raats Family Wines is ontstaan ​​uit de wens om het potentieel van Chenin Blanc en Cabernet Franc te tonen. Opgericht in 2000 in Polkadraai Hills StellenboschĀ door visionair wijnmaker Bruwer Raats, met als enige focus het beheersen van deze twee druivensoorten. ā€œWe maken wijnen die de unieke dolomietgranietbodems van het terroir echt tot uitdrukking brengen. Wij vieren al 25 jaar succes en onze focus is ongeĆ«venaard, onze familie legt zich volledig toe op het nastreven van uitmuntendheid.


"We meten ons succes niet aan de hand van ƩƩn oogstjaar, maar aan de hand van de analyse van een decennium waarin we consistente kwaliteit hebben bereikt. In de wijnbranche denken en plannen we in decennia, niet in jaren." Bruwer Raats

Ā 

Polkadraai Hills Stellenbosch, de thuisbasis van Raats Family Wines.

De wijngaarden van Raats Family Wines liggen op de steile hellingen van de Polkadraai Hills, De bodems zijn rijk aan verweerde dolomiet, graniet rotsen. De unieke bodemstructuur zorgt voor een uitstekende drainage en een langzame rijping van de druiven De wijnen zijn complex en hebben een diepe mineraliteit. De wijngaarden zijn gemiddeld 25 jaar oud, men oogst met de hand.

Ā 

Bruwer Raats


Bruwer Raats studeerde aan het Elsenburg Agricultural College in Stellenbosch en behaalde in 1995 zijn diploma in wijnbouw, oenologie en keldertechnologie. Een jaar later trad hij in dienst bij Blaauwklippen als assistent-wijnmaker en op 26-jarige leeftijd werd Bruwer cellermaster bij Delaire Graff. Bruwer was toen de jongste keldermeester van Zuid-Afrika. In 2000 startte hij zijn eigen wijnhuis: Raats Family Wines.






Gavin Bruwer Slabbert


Sinds 2010 krijgt Bruwer Raats steun van zijn neef Gavin Bruwer Slabber. Gavin studeerde ook aan Ā het Elsenburg Agricultural College. Dankzij zijn internationale ervaringen en de samenwerking met buitengewone mentoren ontwikkelde Gavin een innovatieve aanpak die in 2014 het daglicht zag onder de naam Ā B Vintners. Het zijn unieke wijnen van hoog niveau. Pinotage, Cinsault en Chenin Blanc/Semillon-blends weerspiegelen het erfgoed en brengen het terroir op een moderne manier tot uitdrukking.


ā€œWij zijn verhalenvertellers door middel van wijn, die graag ons Kaapse erfgoed eren en lessen uit het verleden gebruiken om deze te integreren met moderne innovaties om, naar mijn mening, de meest eerlijke uitdrukking van fruit en wijn te creĆ«ren.ā€ Gavin Bruwer Slabbert



bottom of page