top of page
  • Foto van schrijverGeert De Baere

Truter Family Wines: "a love story" én uitstekende instapwijnen.

Bijgewerkt op: 10 jun. 2023

Hugo en Celéste, samen meer dan 35 jaar ervaring in de kunst van het wijn maken.

“Onze filosofie is simpel: rijp fruit, een zachte behandeling en oog voor detail. Oh, en niet te vergeten gemotiveerde medewerkers, toewijding, passie, geduld, bij de basis blijven en nooit denken dat je de beste bent…”

Klik hier voor de beschikbare wijnen van Truter Family Wines.

Celéste over haar ontmoeting met Hugo: Ik heb altijd geweten dat ik met Hugo zou trouwen....


Onze wijnaffaire begint met het verhaal van ons, we waren 8 jaar oud toen we elkaar ontmoetten. Ik heb altijd geweten dat ik met Hugo zou trouwen....

Hugo realiseerde zich dat later tijdens ons eerste jaar in Stellenbosch waar we studeerden om wijnmaker te worden...

"Om te zeggen dat we toen al wisten waar we aan begonnen is een beetje vergezocht, maar alles en daarmee bedoel ik ALLES wat met wijn te maken heeft, geeft ons plezier…"


"Tijdens onze studies aan de Universiteit van Stellenbosch werkte Hugo bij Niel Ellis Wines en ik bij Altydgedacht, waar we waardevolle lessen leerden. Lessen over het maken van kleine hoeveelheden wijn, het nauwgezet sorteren van druiven, het werken met verschillende soorten eikenhouten vaten én het voortdurend proeven van wijnen tot de rijping perfect was."


Na zijn studies begon Hugo bij Swartland Winery in Malmesbury als assistent-wijnmaker. Hij promoveerde al snel en was verantwoordelijk voor het maken van rode wijn 15.000 ton. Kort daarna werd Hugo verantwoordelijk voor het maken van de toprange wijnen.


Celéste voltooide een oogst bij Perdeberg Winery (Paarl). Samen met Hugo deelde ze alle nieuwe en spannende dingen die ze leerde.


Tijdens de Europese zomer van 2002 ging Hugo naar Frankrijk, Pomerol om nog meer ervaring op te doen.


In 2010 bottelde de familie Truter, in hun vrije tijd, de eerste wijn voor zichzelf. De Agaat was geboren, een Kaapse blend en een ode aan familie en vrienden en aan al wie hun dromen steunden.


Pas in 2013 besloot Hugo besloot fulltime zijn te maken voor zichzelf.


De famlie Truter woont in het pittoreske stadje Wellington.


HUGO TRUTER

Na een bachelor in Wijnkunde en Wijnbouw in 1996 aan de Universiteit Stellenbosch, kwam Hugo op de wijnbouwscène met grote ambities en grenzeloos enthousiasme. Zijn oogsten in Frankrijk en Zuid-Afrika hebben hem de titel voor SA Young Wine of the Year 2007 gegeven, evenals diverse Veritas-medailles en een Top 10 Pinotage-medaille. Hij maakte een naadloze overgang van coöperatieve wijnbouw naar eigen wijn en marketing, maar heeft nog steeds de uitdaging van het maken van boetiekwijnen.

CELESTE TRUTER

In hetzelfde jaar 2007, net als Hugo, heeft Celeste haar carrière in de wijngebieden opgebouwd. Celeste onderscheidt zich van ethische wijnhandel en duurzame wijnproductie. Ze zette haar tanden als wijnmaker in dienst van een internationaal wijnmerk voordat haar tweeling werd geboren. Deze wijnmaker-moeder besteedt nu haar ervaring, zakelijke zin en kwaliteitsborging ten dienste van Truter Family Wines en Agaat.

101 weergaven

Comments


bottom of page