top of page
  • Foto van schrijverGeert De Baere

Uva Mira Mountain Vineyards, Stellenbosch, Helderberg

Wijnen van Uva Mira verkrijgbaar bij WijnMuze : klik hier.

Uva Mira, een uniek gelegen wijndomein in Stellenbosch, met zicht op de bergen, de tafelberg en op de Atlantische oceaan, False Bay en Cape Point, Kaap de goede hoop...


"With breathtaking views of False Bay and Table Bay, often wrapped in clouds, a cool climate, sea breezes, a granite foundation and strong minerality of the soil, enhanced by acres of fynbos.... nature does her work."


Uva Mira is Latijn voor "wonderbaarlijke druif".


De nadruk ligt voor 100% op klassewijnen boordevol finesse en precisie.


Eigenaar Toby Venter is CEO van LSM Distributors, verantwoordelijk voor Porsche, Bentley en Lamborghini in Zuid-Afrika
Wijnmaker Christiaan Coetzee, begon in 2012 als wijnmaker bij Uva Mira.


Op het domein werden Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Shiraz, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon aangeplant. Het is 127ha groot, 33ha beplant met wijnstokken. De wijngaarden liggen op 260 tot 620m boven de zeespiegel.

Volgens de Winkler index liggen de wijngaarden in een "koel klimaat", niveau twee, hetzelfde klimaat als de Bordeaux regio.


De hoogte waarop de wijngaarden liggen, de hellingen, de nabijheid van de oceaan en de uitstekende kwaliteit van de bodem bieden dé perfecte omstandigheden om topwijnen te produceren.


Het proeflokaal ligt op de helling en biedt een uniek en schitterend uitzicht over de bergen en de baai (False Bay). Hier kan u de uitstekende wijnen proeven met als uitschieters de verbluffende -Chardonnay wijnen en de Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon. Ook de Sauvignon Blanc wijnen zijn intens en lekker.


Uva Mira: Harnessing nature to produce wines of the highest quality in the world.


Duurzame wijnbouw, zichtbaar is vanaf het moment dat u het landgoed betreedt. U ziet de uilen- en vleermuiskasten tussen de boomtakken rusten, roofvogels zitten tussen de wijnstokken en bijenkorven hangen langs de wijngaarden. Het is niet ongewoon om bavianen te zien die druiven stelen, een duiker die bij het vallen van de avond tussen de wijngaarden snelt, uilen die de wijngaarden in de gaten houden of een kronkelende slang of stekelvarken bij het vallen van de avond.


120 weergaven

Comments


bottom of page